Rapparen från Stockholm döms till fängelse för grovt vapenbrott.
Rapparen från Stockholm döms till fängelse för grovt vapenbrott.

En känd rappare från Stockholmsområdet döms till tre och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen.

Det var i höstas som rapparen, tillsammans med tre andra män, poserade med bland annat automatvapen på bilder och i filmklipp, enligt Dagens Nyheter. Polisen hittade bilderna när de gick igenom männens mobiltelefoner i samband med ett annat ärende.

Efter händelsen hittade först polisen ett av vapnen, och efter att polisen satt avlyssning på rapparen – som kommer från Järvaområdet i västra Stockholm – kunde de lokalisera ytterligare ett av vapnen som förekom på bilderna.

LÄS MER: Artist åtalad för grovt vapenbrott – flydde från polisen

Enligt tidningen greps de fyra männen vid en stor polisinsats vid Fridhemsplan i Stockholm i januari i år. När rapparen visiterades hittade polisen nio patroner till ett automatvapen i hans bröstficka. Vapnet hade männen kastat ut genom ett bilfönster precis innan polisen stoppade dem. Vapnet återfanns dock senare av polisen.

I förhör med rapparen har han sagt att han förvarade patronerna i bröstfickan eftersom han var på väg till polisstationen för att lämna in dem, när han greps.

LÄS MER: Operation ”Berit” – polisens nya vapen mot gängskjutningarna

Rätten bedömde dock den förklaringen som icke trovärdig och nu döms mannen för brott mot vapenlagen. Utöver bilderna i rapparens telefon har även hans låttexter använts som bevisning i målet.

Alla fyra män döms nu till fängelse för grovt vapenbrott. Det kortaste straffet är på två år. Rapparen döms till tre och ett halvt års fängelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset