Häckens Alhassan Kamara, till vänster, träffade stolpen fyra gånger mot Sundsvall.
Häckens Alhassan Kamara, till vänster, träffade stolpen fyra gånger mot Sundsvall.

Det kunde ha slutat 3–3.Det slutade 0­–0 mellan Gif Sundsvall och Häcken i fotbollsallsvenskan.– Söker man logik ska man inte hålla på med det här, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson.

Förutsättningarna inför matchen mellan Gif Sundsvall och Häcken var tydliga: Giffarna i ett skriande behov av poäng för att hålla det kvalstreck som rycker allt närmare på armlängds avstånd, Häcken som jagar fjärdeplatsen och titeln som bäst i Göteborg.

Redan efter ett par minuter hade de flesta antecknat en bortaledning, både en, två och tre gånger. Alhassan Kamara tog vara på en slarvig bakåtpassning från Sundsvallsförsvaret och sköt bollen stolpe-stolpe – och på returen stolpe igen.

Tre stolpträffar på tre sekunder.

– Det har jag aldrig varit med om. Jag har nog aldrig jublat tre gånger på tre sekunder heller, säger Peter Gerhardsson.

Men bollen var aldrig över mållinjen och Kamara själv kunde bara konstatera faktum.

– Jag kan inte vara besviken på mig själv för det finns inget jag kunde ha gjort bättre, i boxen går man på ett tillslag och att den sedan går tre gånger i stolpen... det är bara otur, säger Häckenanfallaren.

Som ytterligare en gång fick se bollen ta i virket, när han kastade sig fram på ett inlägg och nickade i stolpens utsida.

– Vi skapar chanser, de skapar chanser. Den här matchen kunde ha slutat 3–3 också, säger Kamara.

Naurin räddade

Även hemmalaget hade bud på mål vid flera tillfällen. Efter att ha kommit undan i inledningen med blotta förskräckelsen arbetade sig Giffarna in i matchen och främst var det Johan Eklund det handlade om i offensivt straffområde. Men utan utdelning för den gänglige anfallaren.

– Vi är nöjda med vår offensiv i första halvlek, även med att vi lyckas skapa chanser i båda halvlekarna. Men i andra sätter de press och vi är nöjda med en poäng, säger Sundsvallstränaren Joel Cedergren.

Som i slutet av matchen fick se Tommy Naurin mer eller mindre rädda en poäng åt Sundsvall. En efter en kom Häckenspelarna i farliga lägen, det vassaste när John Owoeri kom fri men Naurin fick ut det långa benet.

Det var också en nöjd Gif-målvakt som efter matchen fick många ryggdunkar av sina lagkamrater.

– Det är så det ska vara, jag har mina gubbar i ryggen och de har mig, säger Naurin.

Inte logiskt

Även han var inne på samma linje som de övriga; att det inte var någon 0­–0-match.

– Nej, det är det nog ingen som tycker. Det var ju frilägen och flera chanser åt båda håll.

Peter Gerhardsson sade det tydligast:

– Söker man logik ska man inte hålla på med det här, vare sig man är tränare, journalist eller åskådare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset