Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ska möjligen träffa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov redan nästa vecka.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ska möjligen träffa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov redan nästa vecka.

Nato-chefen Jens Stoltenberg ska i en nära framtid möta Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, rapporterar NTB.

De ska diskutera hur Nato och Ryssland kan fortsätta samarbetet för att öka öppenheten och minska risken för konflikter.

Biträdande Nato-chefen Alexander Vershbow träffade på torsdagen Rysslands ambassadör Aleksandr Grusjko. Vershbow framförde då att Nato utvärderat förslagen som Ryssland lade fram på det senaste Nato-Ryssland-rådet, ett forum för möten på ambassadörsnivå.

Ryssland föreslog då en diskussion om den så kallade Niinistö-planen, ett initiativ som Finlands president Sauli Niinistö lagt fram. Det går ut på att det ska bli obligatoriskt för militärflyg att ha transpondrarna påslagna under flygning i Östersjöregionen.

Enligt NTB är det inte osannolikt att mötet mellan Stoltenberg och Lavrov äger rum i New York nästa vecka i anslutning till FN:s generalförsamling.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset