Nyheter Världen

Stoltenberg ska möta Lavrov

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ska möjligen träffa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov redan nästa vecka.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ska möjligen träffa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov redan nästa vecka.

Nato-chefen Jens Stoltenberg ska i en nära framtid möta Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, rapporterar NTB.

De ska diskutera hur Nato och Ryssland kan fortsätta samarbetet för att öka öppenheten och minska risken för konflikter.

Biträdande Nato-chefen Alexander Vershbow träffade på torsdagen Rysslands ambassadör Aleksandr Grusjko. Vershbow framförde då att Nato utvärderat förslagen som Ryssland lade fram på det senaste Nato-Ryssland-rådet, ett forum för möten på ambassadörsnivå.

Ryssland föreslog då en diskussion om den så kallade Niinistö-planen, ett initiativ som Finlands president Sauli Niinistö lagt fram. Det går ut på att det ska bli obligatoriskt för militärflyg att ha transpondrarna påslagna under flygning i Östersjöregionen.

Enligt NTB är det inte osannolikt att mötet mellan Stoltenberg och Lavrov äger rum i New York nästa vecka i anslutning till FN:s generalförsamling.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset