Ett lag fullt av stjärnor räckte inte hela vägen för Faze som missar chansen att spela inför publiken under kvartsfinalerna i Malmö arena.

Olof ”Olofmeister” Kajbjer och Faze var mycket besvikna efter förlusten.

Det var ett besviket Faze som lämnade rummet där gruppspelet äger rum i Malmö arena.

Besviket och irriterat.

Matchen som skulle ha tagit dem till kvartsfinal blev i stället en jämn batalj som i slutändan gick till majorvinnarna Gambits favör.

När Metro försöker få en kommentar från lagets coach Robert ”Robban” Dahlström blir svaret bara ”Nej, inte nu”. Inte heller stjärnspelaren Olof ”Olofmeister” Kajbjer hade något att tillägga efter nederlaget.

Med epitetet superlag hängandes över dem var förväntningarna stora på femman som samlat namn som Olof ”Olofmeister” Kajbjer, Ladislav ”Guardian” Kovács och Nikola ”NiKo” Kovač. Trots att de bara varit ett lag i några veckor.

LÄS MER: Robban efter stjärnvärvningarna: ”Superlag är bara ett namn”

I en tidigare intervju poängterade Robert ”Robban” Dahlström att laget inte är något utan sina prestationer.

­ – Jag lägger inte så mycket märke till det namnet. Superlag är bara ett namn för att vi har fem bra spelare, men vi måste få resultat också, sade han då.

Tyvärr blev det inget resultat att tala om för Faze den här gången.

Det började bra med en vinst på Mirage (16-11) där flera spelare ur laget fick glänsa. Glädjen blev dock kortvarig när det var dags för Train. Runda på runda hamnade Faze i situationer som var för stora även för ett lag för stjärnor att ta sig ur. Gambit plockade hem den enkelt med 16-8.

LÄS MER: SK söker revansch efter förra årets misslyckande i Malmö

Mellan båda lagen och en plats i kvartsfinalen stod Nuke. Kartan blev en fram och tillbaka-match med mycket känslor. De sista rundorna kunde man nästan ta på nervositeten, irritationen och koncentrationen i lokalen.

Gambit lyckades ta sig upp på matchboll och i nästa runda kom det av Faze fruktande avgörandet. 16-13 blev resultatet och Gambit är därmed vidare i turneringen.

Trots förlusten är Faze ett av Counter strike-scenens just nu mest lovande lag och med mer tid tillsammans finns det inget som säger att de inte kommer tillbaka starkare.

LÄR MER: Fredrik ”Rez” Sterner: NiP har blivit mycket aggressivare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset