Håkan Hellström får en egen utställning på Liseberg. Arkivbild.
Håkan Hellström får en egen utställning på Liseberg. Arkivbild.

I vår slår Liseberg upp portarna till Klubbland – en ny Håkan Hellström-värld. – Det ska bli väldigt roligt och spännande att se vad det kan bli, säger Hellström i "Skavlan", där han beskriver det hela som ett "upplevelserum".

När Liseberg öppnar för vårsäsongen den 22 april nästa år öppnar man också den nya Håkan Hellström-utställningen Klubbland vid Stora scenen.

"Klubbland är en popup-utställning, en upplevelse, en attraktion där besökarna bjuds på en musikalisk åktur – allt utom ett museum. Det blir en interaktiv, visuell, musikalisk och väldigt kärleksfull hyllning till en av våra största artister", säger Isse Samie på Hellströms skivbolag Woah Dad i ett pressmeddelande.

– Vi har hittat inspiration från liknande utställningar, men det är Håkans arv som kommer att prägla Klubbland. Det är hans värld, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg, till TT.

Håkan Hellström säger själv att projektet är "en stor ära" och berättar i pressmeddelandet att flera av de personer som känner honom allra bäst är med och skapar Klubbland.

"Jag hoppas att känslan blir intim som en klubbspelning och storslagen som ett fullsatt Ullevi på samma gång", säger han.

Exakt vad utställningen kommer att innehålla är hemligt. Bygget startar i början av november.

Biljetterna till Klubbland släpps den 2 april – på Hellströms födelsedag. Utställningen pågår under hela 2017.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset