Poliser vid avspärrningen där två män har dödats i en skottlossning i Västra Frölunda i Göteborg.
Poliser vid avspärrningen där två män har dödats i en skottlossning i Västra Frölunda i Göteborg.

Två män har dödats i en skottlossning i Göteborg.– Det är ett så kallat dubbelmord. Vi har inlett en förundersökning om två mord, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Vittnen har sett två personer lämna på en moped i samband med skottlossningen, som inträffade utomhus vid Briljantgatan i Västra Frölunda. Men det är oklart om skotten avlossats av någon på mopeden.

– En person anträffades avliden på platsen och den andre fördes till sjukhus där han konstaterades vara avliden, säger Stefan Gustafsson till TT.

Han vill inte säga något om åldern på männen eller hur många skott som avlossats. Larmet om skottlossningen kom vid 20.30-tiden på måndagen. En boende i området berättar att denne hört omkring 20 skott avlossas, skriver GT.

Ambulanser och ett stort antal polisbilar larmades till platsen för morden.

Ingen misstänkt har gripits.

– Vi jobbar med de två ben vi kan göra, vittnesförhör och teknisk undersökning. Men det är väldigt dåligt väder ute vilket inte gynnar teknikernas arbete, säger Gustafsson.

TT: Har ni hittat något vapen?

– Vi har inga fynd av vapen, vad jag vet.

Det har beslutats om att inleda en så kallad särskild händelse vilket betyder att poliser från hela regionen kan användas.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset