Flickan var gravid i vecka 23 när ett kejsarsnitt utfördes.
Flickan var gravid i vecka 23 när ett kejsarsnitt utfördes.

Den 11-åriga flickan i Argentina våldtogs av en 65-årig man. Hon nekades abort. Nu har debatten kring abort blossat upp i landet.

Abortförbudet i Argentina har funnits i snart 100 år. Endast om en kvinnas liv är i fara, eller om kvinnan tros blivit våldtagen, kan en abort tillåtas.

En 11-årig flicka i landet blev gravid efter att hon våldtogs av en 65-årig anhörig hon bodde hos, rapporterar The Guardian.

LÄS MER: Förslaget: Ny fast veckogräns för abort

Bad om abort

The Guardian och BBC uppger att flickan bett om abort vid flera tillfällen, men att begäran ska ha dröjt i nästan fem veckor.

”Jag vill att det som den gamle mannen satt in i mig ska ut”, ska hon ha sagt enligt The Guardian och BBC.

LÄS MER: Man visade bilder på sin penis i köpcentrum

Utförde kejsarsnitt

Hälsomyndigheten ska i tisdags utfärdat ett beslut att ett omedelbart kejsarsnitt skulle utföras. Flickan var då gravid i vecka 23.

Enligt uppgifter till The Guardian ska bebisen fortfarande vara vid liv, men ha små chanser till att överleva.

Händelsen har skapat stora protester och debatter i landet. Människorättsaktivister har kallat behandlingen av den unga flickan för “tortyr”.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om abort argentina