Även i Stockholm kommer banarbeten att genomföras – exempelvis med helt inställda pendeltåg till följd.
Även i Stockholm kommer banarbeten att genomföras – exempelvis med helt inställda pendeltåg till följd.

Ska du ut och åka tåg i påsk? Se upp – du kan hamna mitt i kaoset. Trafikverket ska göra en mängd banarbeten och håller tummarna för att resenärer inte ska drabbas alltför mycket.

När vi är ute och reser i påsk så passar Trafikverket på att göra en mängd banarbeten runtom i landet. På SJ:s hemsida varnas för förseningar mellan 45 minuter och tre timmar. Tåg leds om och vissa sträckor ersätts med bussar.

Hur kommer det sig att ni gör det här just under påsk – är inte det en reshelg?

– Jo, men vi undviker de stora resdagarna, som är annandag påsk och skärtorsdagen, och försöker jobba de andra dagarna för då är det mycket färre som reser, säger Peter Behrman på Trafikverkets pressjour.

Tågtrafiken är intensiv året runt, förutom just under de mellersta påskdagarna.

– Det ger oss möjlighet att göra de här jobben som vi inte annars har chans till.

Samma jätteinsats gjordes för två år sedan och då gick det utan större störningar, enligt Trafikverket.

– Vi håller tummarna för en lycklig utgång och att inte alltför många resenärer ska drabbas negativt, säger Peter Behrman.

SJ har informerat al la resenärer  redan vid biljettinköpet om hur de påverkas och har lagt ut information på sin sajt. Man uppmanar alla resenärer på de aktuella dagarna att vara ute i ordentlig tid.

Även i Stockholm kommer banarbeten att genomföras.

Bland annat är pendeltågstrafiken inställd mellan Stockholms central och Älvsjö i båda riktningarna från skärtorsdagen den 2 april klockan 4 till annandag påsk den 6 april klockan 9, skriver SL på sin sajt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset