En man var fastbunden i lokalen, men räddades av polis.
En man var fastbunden i lokalen, men räddades av polis.

En brand bröt ut i en industrilokal i Norrköping under natten mot lördagen. Inne i lokalen fanns en fastbunden man som hängde ut från ett fönster och ropade på hjälp, enligt Aftonbladet. Nu utreder polisen försök till mord.

Det var under natten mot midsommardagen vid 01.30 som larmet kom in till räddningstjänsten. Enligt Östgöta Correspondenten ska någon ha hört att skrik kom inifrån branden, i industrilokalen vid Norrköpings hamn.

Polis kallades till platsen, där den första patrullen på plats hittade en man som ropade på hjälp, skriver tidningen.

– Han var fastbunden vid ett fönster. Vi kunde få ut honom har snabbt för honom till sjukhus. Jag kan inte kommentera hans hälsotillstånd, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen i Region Öst, till tidningen.

Mannan, som beskrivs som en 50-åring, fördes till sjukhus. Räddningstjänsten har jobbat hela natten med släckningsarbetet på lokalen.

LÄS MER: Brand i ambassadsbyggnad i centrala Stockholm

Stort släckningsarbete

Vid klockan 03.13 uppger räddningstjänsten att branden var under kontroll, och att eftersläckningsarbetet då skulle påbörjas.

Enligt Aftonbladet var över 20 brandmän på plats som arbetade invändigt och utvändigt med att släcka den stora industrilokalen som stod i lågor.

– Lokalen var väldigt stor, runt 100 meter lång och 100 meter bred. Den var kraftigt brandpåverkad, säger Peter Holm, inre befäl på räddningstjänsten Östra Götaland, till Aftonbladet.

Det är oklart vad industrilokalen används till. Enligt Peter Holm är det många lokaler i en.

LÄS MER: Gymanställd hade foton på bundna barn – polisräd mot hans arbetsplats

Försök till mord

Vid klockan 07.20-tiden uppger polisen i Region Öst att man under lördagen ska påbörja en teknisk undersökning av lokalen. Händelsen rubriceras som försök till mord.

– Vi kommer under dagen hålla förhör med målsägaren. Jag kan inte svara på hur skadad han är, men det går att prata med honom, säger Roland Carlson, vakthavande befäl hos polisen Region Öst, till Metro.

Enligt Carlson har polisen ingen misstänkt för brottet i nuläget, och polisen kan inte ge några vidare uppgifter om varken industrilokalen eller om mannen har några kopplingar till den.

LÄS MER: Polisen bekräftar: Var anhållen för kidnappning – misstänks nu för mord på Lena

(Facebookbilden är ett montage. Källa: Wikimedia commons/Pixabay)

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset