Flera lag har tröttnat på det stillastående läget för tävlingsinriktad Overwatch.
Flera lag har tröttnat på det stillastående läget för tävlingsinriktad Overwatch.

Det märkliga läget kring tävlingsinriktad Overwatch får flera organisationer att ta ett steg tillbaka.

 

På kort tid har de två stora e-sportorganisationerna compLexity och Splyce gått ut med att de inte längre kommer att ha Overwatch-lag under sina paraplyer, skriver Yahoo esports.

Anledningen är det märkliga läge som spelet har hamnat i efter att Blizzard gick ut med att de skulle starta ligor i spelet. Beskedet fick andra arrangörer att backa från sina tilltänka Overwatch-evenemang. Men arbetet med ligorna har dragit ut på tiden och som det ser ut nu är det stora hål i Overwatch-kalendern.

LÄS MER: Svenska e-sportproffsen som dragit in mest pengar

Till exempel skriver compLexity så är i sitt uttalande:

”Overwatch som e-sport har en lovande framtid, men den rådande situationen har begränsat organisationers tillfällen att exponera sig. Vi har för avsikt att återvända till den tävlingsinriktade Overwatch-scenen, men under tiden behöver vi hitta det bästa sättet att tackla detta flytande stadie”.

Organisationen anser alltså inte att det finns tillräckligt många tävlingar som laget kan delta i för att det ska försvarbart att hålla igång ett professionellt lag i spelet.

LÄS MER: Asiatiska spelen vill inkludera e-sport

På liknande sätt resonerar även Splyce-ägaren Marty ”LazerChicken” Strenczewilk:

”Vi har funderat över det här under ett par veckor nu medan vi utforskade alternativen kring tävlingsinriktad Overwatch just nu. Vad som fanns för lagen att delta i eller nya investeringsmöjligheter … Om vi ska fortsätta att lägga pengar på spelet så vill vi ha klarhet i vad det är vi investerar och vart det här är på väg”

E-sportjättarna är heller inte de första som gjort sig av med sina Overwatchlag. Tidigare har även Team SoloMid gjort detsamma, skriver Yahoo esports.

I kölvattnet av de senaste dumpningen av lag inom spelet har Blizzard tillsatt en e-sportenhet i samarbete med MLG som ska ansvara för bland annat tilltänkta ligor i Overwatch.

LÄS MER: YamatoCannon om att lämna Splyce: ”Känner att det är bättre så här”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Overwatch