Linköpings Pernille Harder tar emot priset som damallsvenskans mest värdefulla spelare.
Linköpings Pernille Harder tar emot priset som damallsvenskans mest värdefulla spelare.

Bäst i damallsvenskan den här säsongen?Danskan Pernille Harder, 24.Men snart flyttar årets mest värdefulla spelare och årets forward från Sverige.– Det känns lite tråkigt, säger hon.

Harder kom till Linköpings FC 2012 och firade nyligen klubbens andra guld genom tiderna. Sveriges bästa lag hade också ligans bästa spelare.

Harder tryckte in 23 bollar och vann skytteligan. Med tio målgivande passningar toppade hon även poängligan. Det gav storslam på Fotbollsgalan.

– En rolig utmärkelse att få, det visar att det jag gjort ute på planen i år har varit rätt, säger danskan om priset som damallsvenskans mest värdefulla spelare.

TT: Hur ser du själv på din säsong, är det den bästa i karriären?

– Jo, med det är det nog. Det har gått bra för mig och laget. Vi har inte förlorat en match och då blir det också lättare att spela boll, säger hon.

TT: Vad är det som har fungerat så bra för dig?

– Jag har hittat rätt i vårt spelsätt och jag har fått bra passningar från mina lagkamrater. Under flera år med Martin (Sjögren) som tränare har vi byggt och fått ihop ett riktigt bra lag. Jag vill rikta ett stort tack till Martin, säger hon.

Flera utländska storklubbar har visat intresse för Harder, vars kontrakt med Linköping går ut. Men hon är förtegen om den närmaste framtiden.

TT: Vart bär det härnäst?

– Det är inte klart, säger hon.

På galan tackade hon också tränarduon i Linköping och berättade vad hon kommer att sakna när hon snart lämnar klubben.

– Laget, hemskt mycket, och mina två tränare Martin och Anders (Jacobson). Jag har dem att tacka för mycket. Ni har en stor del i min utveckling.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset