Sent under onsdagskvällen ägde ett bråk rum på ett boende för ensamkommande barn i Emmaboda. Enligt polisen ska personalen ha fått låsa in sig.

Vid 23-tiden på onsdagskvällen inkom ett larm till polisen om att ett bråk hade brutit ut på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Emmaboda i Kalmar. Enligt polisen ska personalen ha uppgett att de fått låsa in sig.

Flera polispatruller skickades till platsen, och polisen kom i samband med insatsen att medta två av de boende som nu misstänkts för våldsamt upplopp. Det skriver polisen på sin webbsida.

– En nekades köpa godis och blev förbannad på personalen. Han samlade ihop ett 15-tal kompisar och personalen fick stänga in sig medan de slog sönder rutor och hade sig, säger John Nilsson, inre befäl vid polisen i Kronoberg och Kalmar län, till Barometern.


► LÄS MER: Flera skadade på asylboende

Totalt är ett tjugotal personer misstänkta i ärendet, men polisen ska enligt John Nilsson inte ha haft resurser att frihetsberöva alla.

En av de förhörda, som är sexton år, bedöms vara anstiftare till upploppet. Den andre pojken misstänktes för olaga hot och våldsamt upplopp. Han kom dock att släppas efter att han plockat fram dokument som visat att han var under femton år.

Utöver det ska personalen ha tvingats evakuera några av de boende för att lugna situationen.

► LÄS MER: Det här är skillnaden mellan att vara nyanländ och asylsökande

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott