Polisen har skickat allt de har till förläggningen i Brännberg.
Polisen har skickat allt de har till förläggningen i Brännberg.

Personalen lämnade boendet som ligger utanför Boden när det stora bråket utbröt, uppger NSD. En man är frihetsberövad. "Han är påverkad och aggressiv", säger polisen.

Ett stort bråk har utbrutit på en flyktingförläggning utanför Boden. Larmet kom in till polisen strax innan klockan 8 i morse.

– Förläggningen ligger i Brännberg och det är 60 personer inblandade. 15 ska vara mer inblandade än de andra och vi har uppgifter om att folk är skadade, säger polisen Thomas Schäufele, till NSD.

LÄS MER: Motstånd mot flyktingboenden

Personalen larmade och tvingades lämna platsen. Nu har ett stort polispådrag skickats till platsen.

– Vi har skickat allt vi har. Från Luleå, Älvsbyn och Boden, till och med insatsstyrkan är på väg, säger Thomas Schäufele.

LÄS MER: Över 40 asylboenden har brunnit

När polisen kom till platsen och uppdaterade om läget var det inte lika illa som befarat.

– Bråket har tydligen börjat mellan två personer och sen drogs andra grupperingar in. En person är frihetsberövad, säger Thomas Schäufele.

Ingen har förts till sjukhus och personalen på förläggningen har återgått till arbete.

Bråket ska ha uppstått i matsalen, där 15 personer var och försökte lugna ner en aggressiv man som var berusad, enligt polisens uppgifter.

Polisen Kristina Lantto berättar för NSD att ingen person har kommit till skada och att mannen är misstänkt för skadegörelse. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset