Tre Kronor fick en tankeställare i genrepet, storförlust mot Lag Europa.
Tre Kronor fick en tankeställare i genrepet, storförlust mot Lag Europa.

Anton Strålman kallade det för en skitmatch och lagkaptenen Henrik Sedin drog paralleller till en gammal DM-match med Modo.Men 2–6 mot Europalaget innebar ingen oro inför World Cup-premiären mot Ryssland på söndag.

– Vi vet kvaliteterna vi har. När det börjar så vet jag att alla rycker upp sig, sade Strålman.

Drygt 13 000 åskådare i Verizon Center i Washington undrade nog både en och två gånger varför Tre Kronor rankas som ett lag som kan utmana om segern i World Cup.

– Det var för låg intensitet från början. Vi försökte spela lite efter deras hockey och det går inte, vi måste spela efter våra styrkor. Det var slarvigt med pucken och dålig sortering i egen zon, sade Strålman.

"Det var tufft"

Europalaget, ett hopskrap av NHL-spelare från åtta olika nationer, framstod som rena stjärnlaget.

– Det var tufft. Vi tappar puckar på fel ställen på isen över 60 minuter. Vi hade en bra stund i andra perioden, sedan i tredje kommer vi in i det igen när vi försöker forcera lite mycket för att få in reduceringspucken. Då gör vi misstag och det är så de vill att vi ska spela, sade Henrik Sedin.

Förstakedjan med Sedinarna och Loui Eriksson var ännu en gång Tre Kronors bästa enhet. De gjorde ett av målen och skapade hela tiden chanser.

Men även den trion hamnade på minus i plus/minus-statistiken.

Som DM

Henrik Sedin pratade om att sista träningsmatchen ofta kan vara svår. Oavsett om det är en vanlig säsongsstart i NHL eller World Cup-premiären som stundar.

– Man bygger upp hela vägen och sedan när det kommer till det sista så har man lite i bakhuvudet att nu snart börjar det. Samtidigt måste man ändå ta rätt beslut under matcherna. Det här var inte bra nog, sade han.

Men någon källa till oro var inte insatsen:

– Nej, vi gick till SM-final med Modo när vi förlorade mot Sollefteå i DM i sista matchen före, sade Sedin och vred därmed tiden tillbaka till runt milleniumskiftet.

– Det är nästan bra att vi får en tankeställare, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset