Stora delar av södra Stockholm drabbades under tisdagsmorgonen av ett strömavbrott. Över 21 000 hushåll, anläggningar och tunnelbanan berörs, rapporterar DN.

Det är främst området Hägersten-Liljeholmen som berörs av strömavbrottet. Under tisdagsmorgonen var det över 18 000 hushåll som berördes av avbrottet. Även Älvsjö är drabbat, med över 2.000 störningar i bland annat Långbro och Herrängen skriver Dagens Nyheter.

– Minst 22 000 hushåll och anläggningar är drabbade. Anledningen vet de inte än. Det är runt Hägersten, Liljeholmen och Västertorp. Det hände precis och personalen arbetar för fullt. Vi har ingen prognos just nu, men hoppas att det inte blir så långvarigt, säger Carola Hansius vid Ellevios presstjänst till tidningen.

LÄS MER: Stort strömavbrott i Märsta

Röda linjens tunnelbanelinje rullar igen, men förseningar och inställda avgångar väntas i delar av området. Tidigare under morgonen var det totalstopp på båda röda linjerna söderut från Liljeholmen.

– Vi uppmanar våra resenärer att hitta andra resvägar om man kan och hänvisar till sl.se eller vår app för mer information. Både vi och Ellevio jobbar för att få tillbaka strömmen så snabbt det går, säger Claes Keisu, till DN.

LÄS MER: Strömavbrott på blåa linjen – passagerare fast i timmar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset