Tunnelbanans blåa linje hade tidigare i dag strömavbrott som varade i flera timmar. Bilden vid Kungsträdgårdens t-banestation är tagen vid ett annat tillfälle.
Tunnelbanans blåa linje hade tidigare i dag strömavbrott som varade i flera timmar. Bilden vid Kungsträdgårdens t-banestation är tagen vid ett annat tillfälle.

Efter ett strömavbrott på tunnelbanans blåa linje blev ett tåg stillastående i en tunnel mellan Kista och Hallonbergen i över en timme innan passagerarna kunde evakueras. ”Hade man otur och satt i sista vagnen fick man vänta rätt länge”, säger Claes Keisu presskommunikatör på SL.

I förmiddags drabbades den blåa linjen i Stockhoms tunnelbana av ett strömavbrott. När strömmen gick var det ett tunnelbanetåg som fastnade mellan Kista och Hallonbergen. 

– Klockan 09.27 stannade tåget, då bröts strömmen. De blev sittande rätt länge, nästan 1,5 timme innan man påbörjade en ordnad utrymning 10.58. Man gjorde en ordnad utrymning, och man tog vagn för vagn. Hade man otur och satt i sista vagnen fick man vänta rätt länge, säger Claes Keisu presskommunikatör på SL.

LÄS MER: Lista: Så övervakad är din tunnelbana

För att eskortera folk i tunnelbanetunnlarna tillkallades väktare och trafikvärdar. När de kom fram till närmsta station, Hallonbergen, fick de vatten och sedan vidare färd med buss som stod och väntade. 

– Det är väldigt olyckligt att folk fått sitta så länge och vänta och att utrymningen var så komplicerad. Det är ett av de sämsta ställena att drabbas av ett stopp, för det är långt till närmsta station.  

Sedan 14.15 rullar trafiken som vanligt igen. Vad som orsakade strömavbrottet är oklart. 

– Det var ett jordfel och strömmen bröts, tog en bra stund att felsöka för att kunna åtgärda, säger Claes Keisu.  

LÄS MER: Nu blir SL-korten dyrare 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Trafik