Du "NuckleDu" Dang, till vänster, hade ett hjärtevärmande besked efter vinsten i Montreal.
Du "NuckleDu" Dang, till vänster, hade ett hjärtevärmande besked efter vinsten i Montreal.

Team Liquid-spelaren Du "NuckleDu" Dang donerar sina prispengar till hjälpen efter orkanen Irma.

Efter att ha kammat hem vinst efter vinst under Dreamhack Montreals Streetfighter-turnering stod Du ”NuckleDu” Dang mot Justin Wong i finalen.

En lika fin nyhet som vinsten var att stjärnan efter finalen meddelade att han skulle skänka sina prispengar till katastrofhjälpen efter orkanen Irma.

LÄS MER: Esport-tv: Egot fick Loda att byta från support till carry

Team Liquid-spelaren Dang hade nått ända fram till finalen utan att förlora en enda serie. Justin Wong kom från loser bracket vilket innebar att han var tvungen att vinna två serier för att ta hem finalen.

Fajten började tufft för Dong som körde stenhårt med Guile, men som inte lämnades något andrum mot Wongs Karin. Resultatet blev snabbt 0–2 och Wong var nära att kamma hem sin första av två tvungna vinster för att vinna.

LÄS MER: Så ska Dreamhack straffa spelare som fuskar i turneringar

Efter en kort paus för att analysera spelet valde Dang ändå att fortsätta med Guile och den här gången hittade han sina lägen. 0–2 blev 2–2 och nu var det i stället Wong som ställdes inför det svåra beslutet att byta karaktär för att kontra Guiles sonic boom.

Inför publikens jubel och förvåning föll valet på den nyligen tillagda Menat.

Men kanske var det i efterhand ett förhastat beslut. Dang hade inga större problem att ta sig an den nya karaktären och gick vinnande ur finalen med 3–2.

LÄS MER: Här förvandlas Fnatics Hots-lag till The quackstreet boys

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset