"Tänk efter", skriver polisen på Facebook.
"Tänk efter", skriver polisen på Facebook.

En polispatrull var på utryckning utanför Gävle – men stoppades av ett olagligt streetrace. I ett Facebookinlägg vädjar polisen till deltagarna: ”Tänk efter vad det är ni gör”.

Polisbilen körde mellan Furuvik och Gävle under natten mellan lördag och söndag. Men utryckningen stoppades på grund av ett olagligt streetrace som anordnades längs vägen och stoppade upp trafiken.

”Det händer ibland, men inte ofta. I natt var dock en sån gång. En gång då jag inte alls på något sätt förstår hur människor tänker”, skriver polisen Anna i ett inlägg på Gävlepolisens Facebooksida och skickar en uppmaning till deltagarna:

”Jag vill passa på att skicka ett budskap till Er som deltar i dessa olagliga streetrace; snälla tänk efter vad det är ni gör, utsätt inte er själva och andra för livsfara!”

►LÄS MER: David, 28, fick böter för ”burnout” – då regnade sedlarna in i bilen

Enligt uppgifter till Arbetarbladet hade polisen svårt att få stopp på de olagliga biltävlingarna under natten.

– De stannar ungefär tio minuter, sedan åker de vidare, säger vakthavande befäl vid polisen till Arbetarbladet.

Biltävlingarna anordnas med jämna mellanrum i Gävleområdet. Polisen tycker att folk ska tänka ett steg längre.

”Kanske är det du eller din mor eller bror som behöver vår hjälp nästa gång vi måste stanna på vägen för att bilar och människor som ska köra streetrace står i vägen! Sprid och dela detta vidare! Jag vill komma fram till de människor som behöver mig och min hjälp!! Tack för Er hjälp med detta”, står det i Facebookinlägget.

LÄS MER: Polisen varnar för Spotify-bedragare – så avslöjar du bluffen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset