De har chans att bli kvällens stora vinnare, men kan bara stanna en stund på galan. Klockan nio måste Filip Hammar och Fredrik Wikingsson nämligen förflytta sig från Kristallengalan i Älvsjö till en tv-studio på Gärdet, i Stockholm. En timme senare börjar nämligen direktsändningen av säsongens första "Breaking news".

Det var tal om att duon skulle flyga helikopter till kvällens sena tv-sändning, men de planerna slopades snabbt.

– Nej, nej, vi är för gamla för sådant. Vi är liksom två sura jävla tv-gubbar som bara vill sitta i en studio och göra "Breaking news", säger Hammar varpå Wikingsson fyller i:

– ... Eller i en taxi och gnälla på kollektivtrafiken!

De är nominerade i hela sex kategorier. "Ska vi göra slut", "Jorden runt på sex steg", "Breaking news" och "Trevligt folk deluxe" har alla chans att vinna pris. Dessutom är duon nominerad i kategorin för årets manliga programledare.

– Det är jättekul att folk tycker att vi har en bred bombmatta av bra produktioner, men vad gäller om vi kommer vinna eller inte är jag sunt skeptisk, säger Fredrik Wikingsson.

– Det är otroligt smickrande, men när man gör tv så tänker man ju inte så mycket på det här. Det roligaste i vårt yrkesliv är ju själva yrkesutövningen, säger Filip Hammar.

"Kristallen" sänds på Kanal 5 klockan 20.00.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset