Indiska soldater patrullerar vid de facto-gränsen mot Pakistan. Arkivbild.
Indiska soldater patrullerar vid de facto-gränsen mot Pakistan. Arkivbild.

Två pakistanska soldater har dödats i eldväxling med indiska armén i Kashmir tidigt i morse, uppger den pakistanska militären. Enligt Indien har det förekommit artilleribeskjutning från den pakistanska sidan av den kraftigt befästa gränslinjen.

Indien har precisionsbombat mål längs den så kallade kontrollinjen mellan den pakistanska och indiska delen av Kashmir, enligt landets militär.

– Några terrorister har positionerat sig själva vid avfyrningsramperna längs kontrollinjen. Indiska armén har genomfört precisionsangrepp, säger generallöjtnant Ranbir Singh från den indiska armén.

Den bräckliga vapenvilan mellan de två kärnvapenmakterna har brutits flera gånger den senaste tiden. För knappt två veckor sedan genomförde beväpnade upprorsmän en attack mot ett indiskt arméhögkvarter i Uri i norra Kashmir, något som Indiens regering skyllde på "terrorstaten" Pakistan.

Angreppet, i vilket 18 indiska soldater dödades, ledde till eldväxling över de facto-gränsen. Sporadisk skottlossning är inte ovanligt i området.

Både Indien och Pakistan gör anspråk på hela Kashmir. Regionen har i praktiken varit delad mellan länderna sedan Storbritannien lämnade området 1947.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset