Strutsen Nala släpptes ut från cirkusen, blev påkörd av en bil och dog. (Strutsen på bilden har inget samband med artikeln)
Strutsen Nala släpptes ut från cirkusen, blev påkörd av en bil och dog. (Strutsen på bilden har inget samband med artikeln)

En struts från en cirkus i tyska München blev påkörd av en bil och dog kort därefter. Strutsen bodde på en cirkus och cirkusdirektören misstänker att den släppts fri av djurrättsaktivister.

Det var i måndags kväll som fyra oidentifierade personer smög sig in på området där Kaiser Cirkus och dess 80 cirkusdjur höll till. Enligt cirkusdirektören bar personerna bombarjackor med djurrättsorganisationen Petas logga. 

LÄS MER: Nu förbjuds elefanter på gatorna – i Kalmar 

Gruppen smög sig in på området och kort därefter släppte de ut strutsparet Nala och Zawo ut tillsammans med gåsen Fred, rapporterar Süddeutsche Zeitung. 

Djuren lämnade cirkusområdet och försvann ut i natten. Men för strutsen Nala blev starten på det nya fria livet hennes död. 

Den frigivna strutsen som sprang runt på gatorna i sydvästra München blev till slut påkörd av en bil och dog. Bilföraren smet från platsen och det är ännu okänt vem det var. 

LÄS MER: Struts infångad i Värmland – efter fyra år 

Dawo och Fred hittades igen och är nu tillbaka på cirkusen. Men eftersom Nala dog finns det risk för att Zawo kommer att avlivas. Enligt de tyska djurskyddslagarna måste strutsar i fångenskap alltid ha minst en strutskompis. 

Frigivningen av strutsparet och gåsen tros vara en kulminering av en flera veckor lång konflikt mellan Kaiser Cirkus och djurrättsaktivister. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur