Efter en rad skolskjutningar väljer nu University of Texas att tillåta dolda vapen. Men gummipenisar är förbjudna. Det har fått flera elever att planera en dildoprotest.

Den 1 augusti nästa år blir det tillåtet att bära dolda vapen på universitet i Texas. Efter den senaste tidens skolskjutningar är det flera studenter som vill protestera – och de tänker göra det genom att ha med sig dildoar till skolan.

– Jag behöver den här spridningen av dildoar för att folk ska få en visuell representation av hur det skulle bli om alla bar vapen. Det ska se fånigt ut. Det är poängen. Det här är Amerika. Om vapen och blodspillan inte får folk att vakna så kanske en offentlig hyllning till sexualitet gör tricket, säger Jessica Jin, 24, initiativtagare till protesten, till Houston Chronicle.

Under söndagen blev protestens vitsiga slagord ”Cocks not Glocks” viralt och över 4 000 har anmält sig till evenemanget på Facebook. Där förklarar Jessica Jin att studenter som kommer till skolan den 24 augusti nästa år, efter sommaruppehållet, ska spänna fast stora dildoar på sina ryggsäckar i protest mot den nya lagen.

Men de virala framgångarna för kampanjen innebär också att Jessica Jin fått motta dödshot från vapenivrare. Dessa har anmälts till polis.

►LÄS MER: Uppgifter: Skytten lämnade en lapp

På fredagen sköts en student till döds, och en annan skadades, i en byggnad med studentbostäder vid ett universitet i Texas. Bara dagar tidigare har flera skolskjutningar ägt rum på andra platser i USA.

En ekonomiprofessor vid University of Texas har redan sagt upp sig på grund av den nya lagen. I ett brev till skolans chef förklarar han att risken att bli skjuten av en missnöjd student ökat avsevärt på grund av den nya lagen.

Lagen innebär att studenter, anställda och besökare som är över 21 år och samtidigt har licens för dolda vapen också får ta med sig dessa till universitetet, skriver The Daily Beast.
 

►LÄS MER: Svårt driva vapenfråga inför USA-val

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Brott