Enligt en ny studie publicerad i den respekterade vetenskapliga tidskriften Nature är temperaturen på de flesta kontor onödigt sval. Anledningen till detta ska vara att temperaturen är anpassad efter mäns, och inte kvinnors, behov.

FI-Images / Alamy

Enligt Business insider är det vanligt att kvinnor tycker att deras arbetsplatser är för kalla oftare än vad män anser att så är fallet. De fryser helt enkelt mer på kontoret.

Och enligt en studie som publicerades i den respekterade vetenskapliga tidskriften Nature under onsdagen kan det finnas fog för sådana påståenden. I alla fall om du frågar biologerna Boris Kingma och Wouter van Marken Lichtenbelt som gjort studien.

► LÄS MER: Studie: Män som trakasserar kvinnor på nätet är större förlorare

I studien fann Boris Kingma och Wouter van Marken Lichtenbelt att den kroppsförbränning som tidigare utgjort standarden för hur varmt ett kontor bör vara var betydligt högre än kvinnor vars förbränning de mätte i sin studie.

Kvinnors kroppar producerar i regel mindre värme än vad mäns gör, eftersom kvinnor ofta är mindre män och i genomsnitt har mindre muskler och mer fett. Det finns dessutom studier som visar att kvinnor i regel föredrar varmare inomhustemperaturer. Om män i genomsnitt föredrar inomhustemperaturer på 22 grader föredrar kvinnor det inte mindre än 3 grader varmare.

Det går alltså att säga att inomhustemperaturer i regel är anpassade efter mäns, och inte kvinnors, behov. Enligt forskarna ska en övergång till en några garder högre inomhustemperatur på våra kontor också innebära att vi sparar energi som annars skulle gå till luftkonditionering.

► LÄS MER: Studie: Därför blir du beroende av Tinder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset