Att dra en vit lögn på Facebook är vanligast bland kvinnor.
Att dra en vit lögn på Facebook är vanligast bland kvinnor.

Att ljuga på Facebook, Twitter och Instagram än vanligare än man kan tro. En ny australiensisk studie har kartlagt vilka lögner som kvinnor och män använder mest.

”Det är inget” och ”Jag mår bra” har nog de allra flesta sagt fast de egentligen inte menar det. Enligt en studie tillhör dessa fraser de vanligaste lögnerna bland både kvinnor och män, rapporterar Daily Mail.

Mest oärliga på sociala medier är enligt studien australiensiska kvinnor. Där 64 procent erkänner att de har ljugit på Twitter, Facebook eller Instagram jämfört med motsvarande siffra hos män på 36 procent.

Kvinnors lögner tenderar att oftare handla om att mörka sina inköp medan mäns lögner oftare handlar om kommunikation. ”Den här är inte ny”, ”Jag har haft den i åratal”, ”Den var inte så dyr”, ”Den var på rea” – tillhör de vanligaste lögnerna bland kvinnor.

LÄS MER: Det ljuger vi mest om när vi nätdejtar

Bland männen är de vanligaste lögnerna: ”Jag hade ingen mottagning”, ”Mitt batteri dog” och ”Förlåt, jag missade ditt samtal”.

Undersökningen visade även att båda könen ljugit om sina alkoholvanor där ”Jag drack inte särskilt mycket” förekom mest.

Studien är en del av ett femårigt projekt som en Sydney-baserad reklambyrå startat för att ta reda på hur oärliga vi är på nätet.

LÄS MER: Forskare: Barn med bra minne är duktigare på att ljuga​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset