Att kärlek skulle uppstå vid första ögonkastet är kanske mer av en romantisk föreställning än något förankrat i verkliga livet. En ny studie visar nämligen att attraktion snarare uppstår efter en tids bekantskap.

MITO images / Alamy

Avfärdar du potentiella relationer om det inte slår gnistor på första dejten? Swipar eller klickar du bort folk på dejtingappar eller sajter om det inte känns hundra procent rätt på direkten?

LÄS MER: Bartenders avslöjar hur de skrattar åt din dejt i hemlighet

Det kan vara ett rejält misstag. Åtminstone om man ser till en amerikansk studie som publicerades i tidningen Psychological Science, som visar att par som dejtat en längre tid innan de blev ihop höll längre, något P3 Nyheter skrivit om.

Studien, som genomfördes vid University of Texas i Austin i delstaten Texas, omfattade 167 heterosexuella par som känt varandra olika lång tid. Resultatet visade att attraktion slog till först efter en tids dejtande då paret lärt känna varandra.

LÄS MER: Man ringde nödnumret för att be om en dejt – greps av polis

Sannolikheten för att attraktionskraft skulle uppstå uppges dock avta om man har varit vänner en längre tid. Att romantisk kärlek skulle uppstå mellan två vänner som känt varandra ett bra tag är därmed inte stor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset