NYHETER. Tänk dig att hänga upp och ner och dingla från taket eller att kasta dig ut för ett stup. Varför inte slå på ditt ex eller ta på steppskorna. Detta är bara några av årets nyheter på träningsfronten i USA.

Att träna är inte alltid jättekul, det kan nog de flesta skriva under på.
Men i USA och framförallt på legendariska gymkedjan Crunch gör man allt vad man kan för att göra träningen så rolig som möjligt. Det är just här som nya träningsformer föds. Och många är ganska långt ifrån spinning, aerobics och bodypump som vi är vana vid här hemma.
Vissa av de nya trenderna kommer säkert så småningom till Sverige. Kanske kan du snart träna i högklackat eller lära dig att tacklas som ett fotbollsproffs på ett gym nära dig.

Stunts. 

Ex-factor.

Dream girl.

All tapped out. 

Här är de senaste träningstrenderna

• Stunts
Träningen är inspirerad av olika stunts från actionfilmer. Man får slåss mot ”the bad guy”, jaga sin partner, kasta sig utför stup och slåss. Varje månad har man ett nytt tema från en film eller tv-serie.

• Body Web
Detta är så nära cirkus som de flesta av oss kommer. Man hänger och dinglar i rep från taket i sann Cirque de Soleil-anda. Klassen sägs ge styrka, smidighet och lika snygg överkropp som Spindelmannen.

• Gridiron
Gillar du amerikansk fotboll är detta ett måste. Lär dig passa, kicka och tackla som ett äkta NFL-proffs. Instruktörer är före detta fotbollsspelare.

• All Tapped Out
Ett dansträningspass inspirerat av steppdans. Klassen sägs vara svettig och steppskor är inget krav.

• Ex-Factor
Är du förbannat på ditt ex är detta klassen för dig. Ta ett foto på din före detta, sätt upp honom eller henne på boxsäcken och sätt
i gång och slå. Bra sätt att komma i form och bli av med aggressioner på samma gång.
Dream Girl
Danspass med musik och danssteg från Oscarsnominerade filmen ”Dream Girls”. Motown-steg och sköna Diana Ross-låtar utlovas. Kanske blir man lika bootylicious som Beyoncé också?

• Stiletto Strength
På detta pass behöver du inga svettiga sneakers på fötterna. Det är högklackat som gäller. Bra hållning och snygg cat walk-gång utlovas.

• Go-Go
Dra på dig dina vita lackstövlar, skaka loss till sköna 60-talshittar och få upp flåset med twist, pop, twerk och swing.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset