Människor samlas utanför entrén till nattklubben i centrala Stockholm där fyra människor mördades i december 1994. Arkivbild.
Människor samlas utanför entrén till nattklubben i centrala Stockholm där fyra människor mördades i december 1994. Arkivbild.

Stureplansmördaren Tommy Zethraeus kommer att vara fortsatt dömd till livstids fängelse, har Göta hovrätt beslutat.

I april beslutade Örebro tingsrätt att tidsbestämma hans livstidsstraff till 36 år, vilket skulle ha inneburit villkorlig frigivning i slutet av 2018. Men chefsåklagare Fredrik Skoglund överklagade beslutet och nu river hovrätten upp det.

Hovrätten delar tingsrättens bedömning om att Tommy Zethraeus, numera Tommy Eriksson, medverkat till att främja sin anpassning till samhället, men skriver i domen att frågan om att tidsbestämma straffet är för tidigt väckt.

"Det sammanlagda straffvärdet av den brottslighet som livstidsstraffet avser överstiger i vart fall 36 år", skriver hovrätten.

Zethraeus dömdes 1995 för mordet på fyra människor utanför en nattklubb på Stureplan i Stockholm. Redan i september 2014 bestämde Örebro tingsrätt strafflängden till 33 år, vilket skulle ha inneburit frigivning i år, men Göta hovrätt gick emot även det beslutet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset