Kvinnan högg sin styvpappa upprepade gånger med en kökskniv. Nu åtalas hon för mordförsök.
Kvinnan högg sin styvpappa upprepade gånger med en kökskniv. Nu åtalas hon för mordförsök.

I går åtalades en 31-årig kvinna misstänkt för mordförsök. Hon ska ha huggit sin styvpappa upprepade gånger i buken – och säger sig inte komma ihåg händelsen.

Styvpappan har varit sambo med kvinnans mamma utanför Göteborg de senaste 20 åren. Kvinnan har alkoholproblem och ska ha hamnat i bråk med styvpappan den 19 juli i samband med att de drack öl tillsammans. Bland annat ska hon ha varit arg för att styvpappan behandlade mamman illa. Ilskan ska ha eskalerat trotts att mamman försäkrade för kvinnan att pappan inte hade rört henne. Bland annat började honom att kasta fulla ölburkar på styvpappan.

Till slut attackerade kvinnan styvpappan inne i huset. I samband med det slog hon bland annat i en byrå, säger mamman i förhör. Styvpappan försökte hålla fast henne.

Efter en stund ska kvinnan ha sagt att hon var lugn. Styvpappa släppte då. Men i stället för att avsluta bråket hämtade hon två köksknivar. Styvpappan flydde ut på gräsmattan, men blev upphunnen. Där ska hon ha huggit honom tre gånger i buken och ryggen.

Efter att ha lugnat sig ska hon återigen ha försökt attackera styvpappan. Men då hade kvinnans syster kommit till huset. Systern lyckades stoppa 31-åringen genom att mota bort henne med en tvättställning.

Den 31-åriga kvinnan åtalades i går för misstänkt för försök till mord. I förhör säger hon att hon hade druckit i flera dagar och inte kommer ihåg händelsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset