Gefles Johan Bertilsson reducerar till 1–2 borta mot Örebro.
Gefles Johan Bertilsson reducerar till 1–2 borta mot Örebro.

Gefle hämtade upp ett tvåmålsunderläge – och knep en poäng via 2–2 borta mot Örebro.Men superettan 2017 ser ändå ut att bli en verklighet för krislaget.– Det är frustrerande att vi inte vinner matcher, säger Gefles Johan Bertilsson.

Nästjumbon tog förvisso in en poäng på Helsingborg som är på kvalplats – men när sex omgångar återstår har Gefle ändå sju poäng upp till Skånelaget. Gefles dystra facit är tre poäng på de sex senaste matcherna och inte en seger i allsvenskan sedan 5 augusti, borta mot Helsingborg.

– Vi tänker inte på tabelläget. Nu gäller det att börja vinna matcher, och vad andra lag gör kan vi inte påverka, säger anfallaren Johan Bertilsson.

Gefle fick en blytung start på måndagskvällen i Örebro.

– I början ska vi faktiskt vara glada att det bara var 2–0. Örebro var klart bättre än oss då, säger Bertilsson.

Örebro dominerade

ÖSK dominerade fullständigt i början av matchen. Efter tio minuter chippade försvararen Daniel Björnquist in matchens första mål efter att ha sprungit sig fri på kanten.

Örebros nyförvärv Nahir Besara låg bakom målet med en snygg framspelning och han gjorde därmed poäng för femte matchen i rad. Det är samtliga som Besara har startat sedan han kom till ÖSK i somras. 

Efter en halvtimme trycke Örebros andra sommarförvärv Victor Sköld in 2–0 på straff efter att Michael Omoh blivit nedgjord av Jesper Florén.

Men bara fyra minuter senare nickade anfallaren Johan Bertilsson ologiskt in 1–2 för Gefle på ett fint inlägg från Simon Skrabb.    

– Vi fick till en snabb omställning. Simon vände upp och slog ett perfekt inlägg och det var bara för mig att nicka dit den, säger Bertilsson.

Ombytta roller

Direkt efter pausvilan var det ombytta roller. Efter 45 sekunder nickade Skrabb mycket vackert in 2–2 och den här gången var det Bertilsson som slog inlägget.

– Jag sätter den mot ytan där Simon kommer helt rätt. Vi fick verkligen en perfekt start på andra halvlek.

Örebros fina inledning var däremot som bortblåst  och laget blev stundom utbuat av hemmapubliken. På slutet jagade också Gefle ett segermål men fick inte hål på ÖSK:s målvakt Oscar Jansson.

– Vi har haft olyft i flera matcher och har varit nära seger men bara fått oavgjort, säger Bertilsson och suckar tungt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset