I en PR-intervju om superhjältefilmen ”Avengers: Age of Ultron” kallade två av stjärnorna gruppens enda kvinnliga karaktär för slampa. Efter fansens raseri tvingas de nu be om ursäkt.

Chris Evans och Jeremy Renner intervjuades om filmen ”Avengers: Age of Ultron” där de både spelar superhjältar. På frågan om att Scarlett Johanssons karaktär Black Widows relation med en annan superhjälte i filmen svarade Jeremy Renner, som spelar Hawkeye i filmen:

– Hon är en slampa.

Chris Evans, som spelar Captain America i Marvel-filmerna, brister då ut i gapskratt. Han slår sig för knät och fyller i.

– En fullkomlig hora.

Men fansen verkar inte tycka att skämtet är lika roligt som de två skådespelarna. Kritiken på sociala medier lät inte vänta på sig, skriver Daily Dot.

”Så Hawkeye kallar Black Widow för slampa och Captain America kallar henne hora. Väldigt fint”, skriver ett fan till skådespelarna på Twitter.

”Chris Evans och Jeremy Renner gör mig besviken, barn ser upp till dem som superhjältar på grund av Avengers och att kalla Black Widow för slampa är bara uteslutet”, skriver en annan.

Enligt Daily Dot har Scarlett Johansson redan tidigare fått utstå en stor del sexism på presskonferenser för filmerna. Frågorna fokuserar ofta på hennes kropp, klädsel och kärleksintresse för manliga karaktärer. Dessutom har Black Widow varit en biroll i fyra filmer, samtidigt som merparten av superhjältarna fått huvudrollen i sina egna filmer.

Efter reaktionerna har Jeremy Renner och Chris Evans bett om ursäkt till Entertainment Weekly.

– I går fick vi frågan om ryktet att Black Widow ville ha en relation med både Hawkeye och Captain America. Vi svarade på ett väldigt omoget och stötande sätt som helt rättmätigt gjorde vissa fans upprörda. Jag ångrar det och ber uppriktigt om ursäkt, säger Chris Evans.

– Jag är ledsen att detta smaklösa skämt om en påhittad karaktär störde någon. Det var inte allvarligt menat på något sätt. Bara ett litet skämt under en utmattande och långtråkig pressturné, säger Jeremy Renner.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset