De plaskande ljuden i badrummet kom från en råtta som låg i toalettstolen hemma hos Susanne Eliasson. 
De plaskande ljuden i badrummet kom från en råtta som låg i toalettstolen hemma hos Susanne Eliasson. 

Susanne Eliasson i Göteborg borstade tänderna när hon hörde plaskande ljud från toastolen. Hon öppnade locket och hittade en råtta. ”Jag stängde snabbt igen”, säger hon till Metro.

Susanne Eliasson i Göteborg gjorde den obehagliga upptäckten i lördags. 

– Det var sent, det var strax innan midnatt, jag hade sett på film och skulle gå och lägga mig. Jag stod i badrummet och borstade tänderna, stängde av kranen och så lät det fortfarande som att det plaskade, säger hon till Metro. 

Hon konstaterade att ljudet kom från toastolen. 

– Då var jag inställd på att ”säg inte att det är en råtta”. När jag öppnade locket så var det ju det. Så jag stängde snabbt igen. Men fotade, för jag tänkte att annars är det ingen som tror mig. 

► LÄS MER: Hör råttan gnaga sig upp ur Pers toalett

Hon funderade på flera alternativ för vad hon skulle göra med den. Att spola ner den igen funkade inte. Råttan krafsade och plaskade runt i toaletten och försökte gång på gån att komma upp. Hon fundera på att ringa hyresvärdens jour. 

– Men sen tänkte jag hur lång tid kan de ta innan de är här. Jag var trött, men kunde inte gå och lägga mig att ha kvar den där. Så jag kom fram till att jag får helt enkelt ta ut den. 

► LÄS MER: Råtta satte skräck i flygplan

Hon tog en spann och lyfte ut råttan och Susanne som bor på första våningen släppte ut den via balkongen. 

Men råttan är inte glömd:

– Jag lär kolla noga efter i fortsättningen och vara noga med att stänga locket. Jag började tänka på saker, tänk om jag inte varit hemma, tänk om jag varit bortsett vad hade den kunnat göra då och vad hade den kunnat gnaga sönder. Jag funderade på hur kom den in och finns det fler? 

Hon har gjort en felanmälan till sin hyresvärd och avvaktar en eventuell åtgärd. 

► LÄS MER: Grannens råttor har invaderat hennes hus: "Väldigt obehagligt" 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur