Skellefteås Oscar Möller gjorde två mål mot Örebro.
Skellefteås Oscar Möller gjorde två mål mot Örebro.

Det var stor bjudning och målfest när Skellefteå besegrade Örebro med 5–4 i SHL-ishockeyn.Skellefteås Oscar Möller och Örebros Daniel Viksten blev tvåmålsskyttar i en svängig match där hemmalaget var bra framåt men desto darrigare i egen zon.

Segern var Skellefteås femte raka på hemmais.

– Vi släpper några billiga mål som vi inte brukar göra, säger Skellefteåbacken Sebastian Aho, som avgjorde tillställningen på egen hand när han trampade runt Örebromålet och lyfte in segermålet med en backhand efter 8.42 i den tredje perioden.

– Ser att jag kan nå pucken och att ingen går på mig. Försöker lägga in den köksvägen men målvakten är snabb så jag lyfter upp den i stället.

Att Skellefteå börjat producera mål framåt är till stor del Oscar Möllers förtjänst. Efter sin skadeperiod har han gjort fyra mål på tre matcher. Den här gången blev det två fullträffar från mästerskytten som har ett av SHL:s bästa skott.

Först gjorde Möller 1–0 med ett dundrande slagskott efter 5.57. Sedan satte han 4–3 i början av den tredje perioden med ett rappt handledsskott i numerärt överläge.

Läcker bakåt

Skellefteå har kommit igång på allvar med sitt anfallsspel men bakåt läcker det betänkligt. Agerandet i egen zon duger inte om man vill klättra i tabellen. Misstag efter misstag ledde till baklängesmål.

– Vi hamnar lite fel i positionerna några gånger och de är grymt skickliga att utnyttja det, säger Sebastian Aho.

Möllers två mål och Ahos matchavgörande fullträff till trots – matchens lirare var nog ändå slitvargen Pontus Petterström som den här dagen spelade center i förstakedjan mellan Joakim Lindström och Möller. Två poäng stod han för och som vanligt dessutom ett enormt uppoffrande defensivarbete.

– Tycker Pontus vinner matchen åt oss med sina grymt viktiga block på slutet, säger Sebastian Aho och syftar på Örebros anstormning med två man mer på banan under slutminuterna.

"Inte på pucken"

Innan dess hade Petterström noterats för 2–2-målet, en styrning på skott från Lindström, och passningen till Jimmie Ericssons 3–2-mål som Skellefteå gjorde medan man hade Andreas Wingerli i utvisningsbåset.

– Fast jag är inte på pucken på Jockes skott. Men det spelar ingen roll, det är roligt ändå att vi vinner, säger Petterström som håller med om att Örebro bjöds på några enkla mål:

– De får några flygande anfall där vi hade för dålig kontroll. Det är något vi får ta tag i.

Att få kliva in i förstakedjan var något Petterström gillade.

– Visst, det var förstås kul. Jag försöker bidra med det jag är bra på och tycker nog att vi spelade ganska bra, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset