I samband med den ovanligt varma sommaren i Polen har muséet som en gång i tiden var förintelselägret Auschwitz installerat duschar som ska svalka turisterna. Tilltaget väcker nu mycket kritik.

Duschar som ska svalka varma turister har installerats vid koncentrationslägret Auschwitz, som numera huserar ett muséum som uppmärksammar massmorden som ägde rum under förintelsen.

Enligt muséets förvaltare är duscharna nödvändiga för att besökarna inte ska bli för varma, men tilltaget möter nu mycket kritik. Det rapporterar Jerusalem Post.

– Som en jude som förlorade många släktingar under förintelsen ser duscharna ut precis som duscharna judar tvingades ta innan de fördes till gaskamrarna, säger en person till tidningen.

► LÄS MER: Emerich Roth överlevde förintelsen – nu är han mer oroad än någonsin

 Så många som 1,1 miljoner personer uppskattas ha mördats bara på Auschwitz, många genom att ha blivit förda till duschar fyllda med giftig gas.

På sin Facebooksida skriver muséet att åtgärderna var nödvändiga för att garantera besökarnas säkerhet, men också att gaskamrarna på Auschwitz inte på något sätt såg ut som duscharna som installerats utanför muséet.

► LÄS MER: Han räddades från förintelsen för 70 år sedan – här återförenas han med sin befriare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset