Åke Svanstedt. Arkivbild.
Åke Svanstedt. Arkivbild.

I fjol var Åke Svanstedt besviken för att hans stjärna Resolve inte blev inbjuden till trav-VM.I år blev han uttagen och det blev seger i International trot på Yonkers Raceway. Tvåa blev Oasis Bi, körd av Erik Adielsson.

Resolve fick överta ledningen på första långsidan av Oasis Bi och Erik Adielsson som hade snabbstartat till spets från spår fem.

– Det blev som jag hade hoppats, att Oasis Bi skulle ta ledningen och att han sedan ville ha min rygg och skulle släppa ledningen till mig. Resolve kändes stark hela loppet och det är en fantastiskt bra häst. Han klarar alla distanser, alla banor och har ett stort hjärta, sade Svanstedt.

Förstapriset var hela 500 000 dollar, drygt fyra miljoner kronor och vinnartiden nya världsrekordet 1.11,5/2 011 meter autostart. Resolve har därmed tjänat två miljoner dollar, cirka 18 miljoner kronor, sedan kom i Svanstedts träning för två år sedan. I slutet av maj var Resolve tvåa i Elitloppet bakom Nuncio.

Resolves ägare Hans Enggren, 88 år, var lycklig i vinnarcirkeln på New York-banan. Att vinna VM är något han drömt om länge.

En stor seger även för Svanstedt som sedan tre år tillbaka är travtränare i USA.

Erik Adielsson körde ett perfekt lopp med Mantorpshästen Oasis Bi. Snabb start till spets och sedan en fin rygglöpning bakom vinnaren. Tränaren Stefan Pettersson var mycket nöjd med andraplatsen.

On Track Piraten spurtade fint som fyra med Örjan Kihlström i sulkyn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset