Sverigedemokraterna ber om ursäkt i t-banan – här är svaret.

Sverigedemokraternas kampanj i tunnelbanan, där partiet ber om ursäkt för röran som alla tiggare i Stockholm skapar, har upprört starka känslor. Twittraren @pinsamtystnad bestämde sig för att photoshoppa Sverigedemokraternas budskap och i stället be om ursäkt för rasismen.

LÄS MER: SD-reklam i tunnelbanan nedriven – två omhändertagna 

”Sorry about the mess here in Sweden. =( We have a serious problem with racists” har hon ändrat reklamen i t-banan till i bilden som har delats hundratals gånger på Twitter.

”Vem hos SL ska ha mitt nya original”, frågar hon sig. 

► SD:s nya tiggarkampanj: Ursäkra röran​

SL säger till Metro att ett beslut från 1988 om att tillåta politiska budskap utan att ta ställning till budskapet ligger bakom att man tillåtit SD:s kampanj. En som inte köper det argumentet är debattören och sopranen Malena Ernman, som vänder sig emot att SD skriver om organiserat tiggeri med ligor, vilket hon menar är en myt.

SD har självklart rätt att sprida sitt politiska budskap. Men om deras politiska budskap är en myt som riskerar människors liv så bör vi använda vår ryggrad. Och säga nej.”

Komikern Soran Ismail, som ofta kritiserar Sverigedemokraterna, har startat hashtaggen #SLSpriderRasism för att uppmärksamma vad han menar är ett fegt agerande av SL som resulterar i att främlingsfientliga budskap sprids i t-banan.

Ismail uppmanar alla att planka i t-banan tills SL tar ner Sverigedemokraternas budskap. 

I sociala medier sprids nu också en uppmaning om att samlas för en protestaktion utanför t-banestationen Östermalmstorg på tisdagkvällen.

När SL och clear chanel tillåter SDs reklam som påstår att vi har "allvarliga problem" med "tvångstiggeri" och att "...

Posted by Malena Ernman on  Monday, August 3, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset