En lapp på Konsums anslagstavla i en ort i Värmland var kritisk till placeringen av ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Då bestämde sig en annan boende i området för att svara genom att skriva en egen lapp som uppmuntrar att de boende istället ska ta tillfället i akt och visa upp den "Värmländska gästfriheten". Bilden på lapparna delades på Facebook och har nu gillats av tusentals.

En lapp sattes upp på en Coop-butik i ett område i Karlstad där de som skrev brevet var kritiska till att ett boende för ensamkommande barn skulle upplåtas precis i närheten av en förskola, en lekpark och ett äldreboende.

I texten står bland annat att platsen är sällsynt illa vald och man refererar till polisen sagt att de lägger mycket resurser på dessa boenden och man uppmanar boende i närheten att kontakta kommunens politiker och kräva att beslutet omprövas.

► LÄS MER: Kommunen ville välkomna flyktingar – möttes av rasistisk hatstorm

Då svarade en annan boende i området genom att sätta upp en till lapp som istället välkomnade barnen. 

”Eller! Så tar vi tillfället i akt att visa vår värmländska gästfrihet och vara tacksamma över att barnen på förskolan gissningsvis aldrig komer tvingas fly från familjer och hem. Fatta vilken tur att dessa barn och ungdomar tagit sig hela vägen till Sverige - ett land i fred - och Värmland - det vänligaste landskapet - Istället för att dödas av bomber eller drunkna i Medelhavet. Äntligen kan de andas ut. Välkomna!” skrev personen som svar och satte upp bredvid den första lappen.

Facebooksidan ”Inte rasist, men” delade bilden och nu har delningen fått över 9 000 positiva reaktioner.

Metro har fått tillåtelse att använda bilden.

►LÄS MER: Polisen: Till er med fördommar mot ensamkommande flyktingbarn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset