”Det är fan inte Zara som är problemet!” skriver skådespelaren Sven Melander och postar en video på Facebook tillägnad männen som attackerar Zara Larsson.

Problemet är män som våldtar och ofredar, förklarar folkkäre Sven Melander i ett videoinlägg på Facebook som i skrivande stund delats nästan 3 500 gånger. Sven Melander inleder klippet med att säga att det finns tusen saker att klaga på och det kan vara allt från vädret, de amerikanska presidentkandidaterna, Putin och skatter.

– Därför är det för mig en fullständig gåta att en oroväckande stor del av svenska män kastar sig över Zara Larsson, säger han i klippet.

► LÄS MER: Zara Larsson om den misstänkta våldtäkten: Fy fan för er killar

Han hyllar sedan artisten som han beskriver som en ung begåvad kvinna som är förbannad på alla övergrepp.

– Utan att egentligen begripa det så hamnar ju de här männen på i helvete fel sida, de hamnar ju någonstans på våldtäktsmännens sida, säger Sven Melander.

I stället för att rikta hat mot Zara Larsson tycker skådespelaren att männen ska göra vad de kan för att stoppa övergreppen.

– Om du skulle känna kollektiv skuld så känn kollektiv skuld, för det är män som våldtar. Vi är alla män och vi borde titta på varför blir det så här, vad kan jag göra åt det. Hur kan jag uppfostra mina barn om jag nu har pojkar till att bli något helt annat det är ju det som är grejen, säger Sven Melander och fortsätter:  

– Det är inte Zara Larsson som är problemet, det är vi.

► LÄS MER: Cissi Wallin: Ta av dig offerkoftan och sluta ropa "inte alla män"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset