Chris Czerapowicz gjorde 16 poäng när Sverige besegrade Danmark. Arkivbild.
Chris Czerapowicz gjorde 16 poäng när Sverige besegrade Danmark. Arkivbild.

Sverige inledde uppladdningen inför EM-kvalet i basket med seger mot Danmark, 87–73 (41–37), i den första av två landskamper i Södertälje.Det avgörande rycket kom direkt efter paus då 41–37 blev 50–37.

Chris Czerapowicz, nyblivet utlandsproffs i polska Krosno, gjorde flest poäng för Sverige, 16, och tog fyra returer.

"Första matchen är alltid tuff. Särskilt när vi ännu inte har hela laget på samma fysiska nivå då flera spelare dras med småskador. Men jag är mycket nöjd med attityden från killarna", säger förbundskaptenen Vedran Bosnic i ett pressmeddelande.

Storstjärnorna Jonas Jerebko, Boston Celtics, Jeff Taylor, Real Madrid, och Marcus Eriksson, Barcelona, har tackat nej till spel och det unga svenska laget har en svår uppgift framför sig. Blågult gör upp med Ryssland och Bosnien-Hercegovina om en direktplats till slutspelet som avgörs i fyra länder: Turkiet (som står värd för slutrundan), Finland, Israel och Rumänien. De fyra bästa tvåorna i sju grupper kvalar också in till EM.

"Vi har ett par veckor på oss att bli bättre och bättre varje dag. Den chansen skall vi ta", säger Bosnic.

Sverige spelar ytterligare sex träningsmatcher – den första ett returmöte med Danmark på söndagen – innan EM-kvalet inleds borta mot Bosnien den 3 september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset