Anton Källberg. Arkivbild.
Anton Källberg. Arkivbild.

Det var en bra andra dag för Sverige vid bordtennis-EM i Budapest.Två av tre svenskar tog sig från kvalet och mixed dubbelparet avancerade till andra omgången i huvudturneringen.

Anton Källberg och Linda Bergström klarade kvalpärsen och är klara för spel i singel. Däremot lyckades inte Jennifer Jonsson ta sig in i huvudturneringen.

Anton Källberg vann alla sina tre matcher i sin kvalgrupp, varav två med 4–0 i set. Sverigetrean Linda Bergström gick också vidare efter tur i lottningen bland grupptvåorna vilka som skulle få en direktplats i damsingeln. Men en seger räckte inte för Jennifer Jonsson. I kampen om andraplatsen i sin grupp föll hon med 2–4 i set mot schweiziskan Rahel Aschwanden.

Därmed har Sverige fyra spelare i herrsingel (Kristian Karlsson, Mattias Karlsson och Anton Källberg) i herrsingel och tre i damsingel (Li Fen, Matilda Ekholm och Linda Bergström).

På onsdagskvällen tog sig Mattias Karlsson och Matilda Ekholm från den första omgången i mixed dubbeln efter att ha besegrat Benedikt Duda och Sabine Winter från Tyskland med 3–0 i set. I den andra omgången väntar Niagol Stojanov och Debora Vivarelli från Slovakien som vann på walkover i sin första match i huvudturneringen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset