Två aluminiumprototyper av laserhyveln har fått namnet Skarp och ska enligt företaget Sharp Technologies kunna kapa hår med en specialutformad laserstråle i stället för med klassiska rakblad.
Två aluminiumprototyper av laserhyveln har fått namnet Skarp och ska enligt företaget Sharp Technologies kunna kapa hår med en specialutformad laserstråle i stället för med klassiska rakblad.

Hudirritation, inåtväxta hårstrån och skärsår är vanliga företeelser i samband med rakning. Den svenska, laserdrivna rakhyveln Skarp kan göra det till ett minne blott. Hyveln gör nämligen jättesuccé på nätet – och uppges kunna bli en framtida produkt.

Att raka sig med en laserstråle låter kanske som sciene fiction, men sett till en oerhört framgångsrik insamling på Kickstarter, en webbplats för gräsrotsfinansiering av framtida produkter, skulle det snart kunna bli verklighet. 

► LÄS MER: Intimrakning kan utrota flatlössen

Det är det amerikanska bolaget Sharp Technologies i Los Angeles, Kalifornien, som just nu utvecklar rakhyveln Skarp, som de hoppas ska revolutionera sättet vi rakar oss.

”Rakning har sett likadant ut i 5 000 år, det är dags att ta rakning till 2000-talet”, skriver företaget på sin insamlingssida. 

Hyveln är utrustad med en specialutformad laserstråle som till skillnad från klassiska, vassa rakblad uppges kapa hårstrån med hjälp av ljus, något företagets svenska grundare och vd, Morgan Gustavsson, berättat om för bland annat Dagens Nyheter och flertalet internationella medier.

För att finansiera och förverkliga produkten, vars 3D-printade prototyper syns i bilden ovan, har de alltså startat en insamling med målet att kunna leverera den till Kickstarter-finansiärer redan i mars nästa år.

► LÄS MER: 10 misstag vi gör när vi rakar benen

Och sett till den enorma succén hyveln gör på nätet verkar många vilja vara med på tåget. Insamlingen för Skarp är enligt Dagens Nyheter just är den näst mest populära på Kickstarter – och den kan rent av bli den största någonsin.

På måndagseftermiddagen hade över 18 000 personer bidragit till 30 miljoner kronor, vilket är långt förbi det utsatta målet på strax över 1,3 miljoner svenska kronor.

► LÄS MER: Professorn: Slätrakade har mer bakterier i ansiktet skäggiga 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik