Sävehofs Olivia Mellegård gjorde debut i landslaget när Sverige mötte Island i en träningslandskamp. Arkivbild.
Sävehofs Olivia Mellegård gjorde debut i landslaget när Sverige mötte Island i en träningslandskamp. Arkivbild.

Sveriges handbollsdamer slog Island med tio mål, 33–23, i den första matchen sedan OS.Dessutom fick debutanten Olivia Mellegård presentera sig i landslagströjan.– Det är en spännande spelare, säger förbundskapten Henrik Signell.

Sverige hade ledningen med åtta bollar, 20–12, i halvtid och kunde utan problem spela ut Island även i den andra när den första matchen i träningsturneringen i Polen avgjordes.

– Jag är nöjd med anfallsspelet i den första halvleken. Och försvaret i den andra, där de ofta spelade sju mot sex värderade vi dem bra, säger Henrik Signell till TT.

Rutinerade Johanna Westberg, Jenny Alm, Linn Blohm och Isabelle Gulldén bidrog som sig bör i anfallet med en drös mål till slutresultatet 33–23.

Men därefter syntes ett nytt namn i målprotokollet: Olivia Mellegård, den 20-åriga debutanten från Sävehof, som satte tre mål från sin position som vänstersexa.

– Hon gör en bra match. Hon missar ett par lägen, men nu är debuten avklarad och förhoppningsvis gör hon ännu bättre ifrån sig i morgon. Det är mycket fart och speed i henne. En rolig spelare, säger Signell.

I den andra halvleken kunde Sverige gå runt på många spelare, och ändå utöka ledningen.

– Det är match redan i morgon, så det var skönt att vi kunde använda många spelare och inte körde slut på någon. I morgon blir de tuffare.

Då ställs Sverige mot vinnaren mellan Polen och Slovakien, en match som avgörs senare på fredagskvällen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset