En svensk Netflix-användare har streamat filmen "Kung Fu Panda" 351 gånger bara i år, och "Stranger Things" andra säsong var den vi svenskar slukade snabbast i år. Det och mycket mer framkommer när streamingjätten Netflix summerar året som gått.

Året går mot sitt slut, och det är dags att summera 2017. Så även för streamingtjänsten Netflix, som i dagarna släpper diverse information om svenskarnas Netflix-vanor.

Där framkommer det bland annat att en användare i Sverige har tittat på den animerade filmen ”Kung Fu Panda”, mer eller mindre varje dag under året. I skrivande stund 351 gånger, och fler lär det bli.

Läs mer: 86 tv-serier att titta på 2017

Den serie vi svenskar slukade snabbast var säsong två av den omåttligt populära – och Spielberg-influerade – sci-fi-serien ”Stranger Things”. I årssammanställning framkommer annan kuriosa, så som att årets första dag är årets största streamingdag, och inte bara årets största pizzadag. I övrigt kan också nämnas att genomsnittsanvändaren, utöver sitt serietittande, också tittar på ungefär 60 filmer per år.

Vidare kan nämnas att svenskarna plöjde igenom sci-fi-serier så som ”The OA” och ”Travelers”. På komedisidan var det ”GLOW”, ”Syskonen Baudelaries Olycksaliga liv” och ”Friends from college” som gick hem bäst hos svenskarna.

Läs mer: Stranger things får tredje säsong

En annan typiskt svensk Netflixvana är att vara, vad streamingtjänsten själv kallar, serieotrogen. Enligt Netflix uppger så många som 47 procent av svenskarna (som tillfrågats i en undersökning de genomfört) att de någon gång tittat på ett avsnitt av en serie, som de egentligen lovat att se med sin partner. 

Serierna vi tittade på tillsammans med någon

 1. Stranger Things
 2. 13 Reasons Why
 3. Star Trek Discovery
 4. Syskonen Baudelaries olycksaliga liv
 5. Chef’s Table
 6. Trollhunters
 7. Riverdale
 8. Gilmore Girls: A Year in the Life
 9. Huset fullt – igen
 10. Anne with an E

 

 

Serierna som gjorde oss serieotrogna

 1. Stranger Things
 2.     Orange is the New Black
 3.     Stranger Things
 4.     Star Trek Discovery
 5.     Ozark
 6.     Better Call Saul
 7.     13 Reasons Why
 8.     The Crown
 9.     Mindhunter
 10.  Marvel’s Iron Fist

Serierna vi slukade (mer än två timmar per dag, internationellt)

 1. American Vandal
 2. Anne with an E
 3. Riverdale
 4. Ingobernable
 5. Travelers
 6. Greenleaf
 7. The Keepers
 8. The OA
 9. The Confession Tapes
 10. Wet Hot American Summer: Ten Years Later

Källa: Netflix

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset