En 53-årig svensk man fångades på övervakningskamera när han brutalt sparkade en städerska i huvudet, rapporterar SVT. Nu sitter han frihetsberövad i väntan på häktningsförhandling.

Varning för starka bilder.

 

Den 53-årige svenske mannen går fram till städerskan och växlar några ord. När hon böjer sig ned  igen sparkar han henne med full kraft i huvudet. Hon faller, slår i huvudet i en stol och blir liggandes på golvet. Mannen går lugnt från platsen.

Övervakningsfilmen, som först publicerades i den bulgariska tv-kanalen BTV, är från kvällen den 3 juni och kommer från ett hotell i den populära turistorten Sunny Beach.

Enligt SVT ska städerskan ha fått en hjärnskakning, inre blödningar och blåmärken. 53-åringen sitter nu frihetsberövad i väntan på häktningsförhandling.

– Polisen och åklagarmyndighetens arbete syftar till att bevara den allmänna ordningen, inte enbart för utländska turister. Den här mannen måste följa bulgariska lagar och vi kan inte tillåta beteenden som förnedrar bulgariska medborgare, särskilt i sitt yrkesutövande, säger riksåklagare Sotir Tsatsarov i uttalandet, enligt nyhetsbyrån Focus.

LÄS MER: Paret attackerade mormor – för att hon inte lät dem ha sex

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Misshandel