Ninjas in Pyjamas var det kanske högst tippade laget att komma etta i Overwatch på Dreamhack Winter. Men när slutspelet hade dragit igång svepte en svensk duo in och roffade åt sig pokalen.

– Vi borde komma till final och vinna rubbet, sa NiP-spelaren Joonas "zappis" Alakurtti till Metro på fredagen.

Zappis och hans finska mannar gick helt obesegrade genom gruppspelet och hade nu siktet inställt på den prestigefulla guldmedaljen. Och det var inte vilken titel som helst som stod på spel, utan den allra första Dreamhack-titeln någonsin i spelet Overwatch.

LÄS MER: "Zeus revansch – tar hem Dreamhack Winter"

Men redan i den första semifinalen blev NiP stoppade. Där och då tog Fnatic, med bland annat svenske Oliver “Vonethit” Lager,tag med hårdhandskarna och knep finalplatsen från det finska laget.

Följt av ninjornas nederlag gick svenska Misfits-duon Sebastian “Zebbosai” Olsson och Andreas "Nevix" Karlsson upp mot det Nordamerikanska laget Complexity. Efter ett starkt 3-1 resultat var även Misfits klara för final, en final som skulle innebära stora pengar för vinnarna.

Hela 280 000 kronor stod nämligen på spel när Fnatic och Misfits klev upp på scen för en sista avgörande batalj. Fnatic inledde med en vinst på första kartan, men Misfits jobbade tillbaka - tog ledning - och säkrade slutligen finalmatchen med 3-2 i poäng.

– Vi är champions, skriver Misfits på Twitter.

LÄS MER: Team Liquid tar hem guld i Dreamleague: “Mitt livs enklaste final"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset