Ingrid Rydberg, hennes man och två små barn var på väg till flygplatsen i Bryssel när det plötsligt small. Istället för att ta ett flyg hem till Sverige för att fira påsk fastnade de i ett kaosartat tumult utanför flygplatsen och försökte komma därifrån. "Jag är inte förvånad med allt som varit i omlopp. Det går ju inte att skydda sig. Jag blir förbannad och känns olustigt resa!", säger hon.

Ingrid Rydberg, 42, jobbar på Lantbrukarnas riksförbund i Bryssel men är föräldraledig. Hon var på väg till Sverige för att fira påsk med familjen i Lidköping.

Hennes man körde henne och deras två barn, en på 3 år och en på 10 månader, till flygplatsen Zaventem på tisdagsmorgonen. Men de kom inte hela vägen fram, då det skedde två kraftiga explosioner inne på flygplatsen

– Vi fick vända ca 150 meter innan själva flygplatsbyggnaden. Det var blockerat, fullt med folk som började gå ur sina bilar och en man som dirigerade om trafiken skrek till oss att det varit en explosion, berättar hon via Facebook, eftersom telefonnätet i Bryssel är överbelastat och många vill nå fram till sina närstående.

De började försöka hitta alternativ väg ut ur flygplatsen och försöka prata med någon som kunde ge dem information.

– Det var fullt med folk utanför angränsande byggnader, de evakuerade byggnaderna antar jag. Till slut hittade vi en polis som sa åt oss att åka hem och att flygplatsen var stängd.

Vad tänkte du när ni blev stoppade?

– När jag hörde att det varit en explosion tänkte jag terrordåd, och jag är inte förvånad med allt som varit i omlopp. Det går ju inte går att skydda sig. Man vet ju inte var de slår till. Jag blir förbannad och känns olustigt resa!

När hon fick veta om attackerna i tunnelbanan kändes hotet ännu närmre.

– Det är helt fruktansvärt! De visste precis hur de skulle slå till. Och i normalfall när jag inte är mammaledig skulle jag varit däromkring.

Väl hemma kunde de få mer information om vad som hänt och Ingrid förstod hur nära de varit explosionerna.

– Vi var lite försenade denna morgon till flyget. En halvtimme tidigare skulle jag varit där ensam med mina små barn i allt tumult. Jag tänkte ’vilken tur’, för det är ju bara tur.

Många har hört av sig till Ingrid för att höra att hon och familjen mår bra. Det är först nu, när hon kommit hem från flygplatsen som chocken börjar komma. Väl hemma kunde vi få mer info om vad som hänt o då kände jag mig mer chockad när jag förstod hur nära vi varit

– Stämningen är chockartad men samtidigt är folk nog inte helt förvånade det hände. 

►LÄS MER:  Åklagare bekräftar: Explosionen på flygplatsen i Bryssel var ett terrordåd

►LÄS MER:  SVT spred fem år gammal övervakningsfilm – påstods föreställa Bryssel-explosion

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset