Hampus ”Sprattel” Abrahamsson i PSG-tröjan.
Hampus ”Sprattel” Abrahamsson i PSG-tröjan.

Zlatan Ibrahimovic, Kosovare Asllani, Caroline Seger. Och Hampus ”Sprattel” Abrahamsson.  I samma stund som Paris Saint-Germain presenterade sitt League of Legends-lag fick vi en ny svensk stjärna att heja på i den franska storklubben.

Det är nog inte helt absurt att påstå att de flesta svenskar har koll på den Franska storklubben Paris Saint-Germain. Inte minst för att en viss Zlatan spelat i lagets tröja.

Men nu har en ny svensk stjärna gjort entré. Då snackar vi inte längre fotboll. Vi snackar League of Legends.

För några månader sedan meddelade organisationen att de startade en e-sportsektion. Sedan dess har PSG:s e-sportmanager Bora ”YellOwStaR” Kim suttit och pusslat för att få ihop det perfekta laget. En av pusselbitarna är svensken Hampus ”Sprattel” Abrahamsson.

– Det känns naturligtvis otroligt stort. Att vara med från början när de startar ett e-sportlag och kunna vara en del av det känns mäktigt, säger stjärnan själv.

LÄS MER: Europas storklubbar satsar hårt på e-sport 

Enligt honom hade Bora ”YellOwStaR” Kim tidigt en tydlig vision om laget och vilka spelare det skulle bestå av. Så när frågan kom blev processen snabb.

– Jag blev kontaktad tidigt om att jag var kandidat till rollen. En tid efter det gick vi rakt in i förhandlingar angående kontrakt och om hur laget skulle se ut, så på slutet gick det väldigt fort, säger Hampus ”Sprattel” Abrahamsson.

Med sig i laget får den nyblivne PSG-spelaren även sin gamla Schalke 04-kollega Etienne ”Steve” Michels. De övriga lagmedlemmarna erkänner svensken att han har mindre bra koll på, speciellt de två sydkoreanerna. Men efter att laget träffades under nio dagar i Paris och spelade tillsammans är han övertygad.

– Det enda frågetecknet för mig innan jag bestämde mig för att skriva på för PSG var Na ”Pilot” Woo-Hyung som jag ska spela tillsammans med på bottom lane (nedre delen av kartan). När vi väl träffades och spelade tillsammans kände jag direkt att han var extremt duktig och att vi även klickar bra som personer utanför spelet. Så mina förväntningar på oss två som en ”botlane” är väldigt höga nu, säger han.

LÄS MER: HeatoN: Riksidrottsförbundet, erkänn e-sporten som en sport 

Över julen är spelarna hemma i sina respektive hemländer. Sen börjar den stora utmaningen.

– Därefter kommer vi att börja träna direkt och förbereda oss i cirka en månad innan vår serie drar i gång någon gång i februari, säger Hampus ”Sprattel” Abrahamsson.

Det här blev ju som en tidig julklapp, men hur tänker du fira jul?

– Haha absolut! Julen firas med en massa sena nätter med glögg, pepparkakor, JVM-ishockey samt familj här hemma i Stockholm.

Hampus ”Sprattel” Abrahamssons tips för att bli upptäkt i LoL:

Mitt tips för att kunna få sig en karriär inom just league of legends är nog att först och främst klättra högt på solo queue laddern och sedan jobba därifrån. Har man lite tur kan man få bra lag som kontaktar en, men det viktigaste att är hela tiden fokusera på att bli så bra som möjligt. Man måste sätta upp små mål och jobba på detaljer för att hela tiden förbättra sitt spel. Ha tålamod, var väldigt öppen för kritik och utnyttja kritiken. Sen gäller det att bygga upp ett bra kontaktnät med folk i scenen genom att inte vara en douchebag. Då har man en bra grund för att kunna gå hur långt som helst!

 

LÄS MER: E-sportstjärnorna Ostkaka och Loda: Så valde vi nickname 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset