Fyra män och en kvinna misstänks i en härva där missbrukare från Borås har rekryterats för att smuggla kokain. Arkivbild.
Fyra män och en kvinna misstänks i en härva där missbrukare från Borås har rekryterats för att smuggla kokain. Arkivbild.

Åtal har väckts i Borås tingsrätt mot fyra män och en kvinna. De misstänks i en härva där missbrukare från Borås har rekryterats för att smuggla narkotika från Brasilien till Mellanöstern, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Magnus Dahl, spaningsledare vid polisen, säger att missbrukarna har rekryterats av de huvudmisstänkta i Borås. De har fått fickpengar och flygbiljetter till Sao Paolo i Brasilien. Där försågs de med narkotika och flygbiljetter till Libanon. Ersättningen var 10 000 dollar (knappt 85 000 kronor).

De fyra åtalas för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling samt försök till samma brott. En man från Borås har redan dömts till tio års fängelse i Förenade Arabemiraten medan två män har häktats i Libanon efter beslag av 18 respektive 14 kilo kokain.

– Det är ingen trevlig tillvaro. Den är inte jämförbar med något vi har i Sverige. Det är en vansinnig risk man tar, säger Magnus Dahl till SVT Nyheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset