Albin Ekdals skada under matchen i går ska nu undersökas av läkare.
Albin Ekdals skada under matchen i går ska nu undersökas av läkare.

Landslagsstjärnan Albin Ekdal deltog inte på Sveriges träning under onsdagen. Nu har landslaget bekräftat att han har först till sjukhuset för att röntga sin skadade fot, rapporterar Aftonbladet.

Under gårdagens åttondelsvinst mot Schweiz stukade mittfältaren Albin Ekdal foten. Nu har han förts till sjukhus för röntgen, skriver Aftonbladet.

– Första minuterna gjorde det riktigt ont. Jag trodde att jag hade slagit upp min gamla fotskada. Då var det många tankar som flög, sa han strax efter matchen.

Trots sin skada kunde han slutföra matchen, men under dagens träning fanns Ekdal inte med på planen. I stället tränade han på egen hand på gymmet.

LÄS MER: Spelarbetyg: Forsberg bäst på plan i segern mot Schweiz

Under onsdagskvällen bekräftade landslaget att han har förts till sjukhus för att genomgå en magnetröntgen.

– Det är av säkerhetsskäl, man vill kontrollera vad det är för säkerhets skull. Den status Albin gav i går i mixade om att han trampade snett är den som gäller, så det är inget alarmerande efter det, säger presschefen Staffan Stjernholm, till Aftonbladet.

Inte heller Jimmy Durmaz fanns med på dagens träning. Enligt den assisterande förbundskapten Peter Wettergren handlar det om en försiktighetsåtgärd.

– Det är en ren försiktighetsåtgärd, han har en liten känning i sin höft. Den här träningen i dag är inte den som kommer att avgöra hur vi kommer att spela mot England, säger han till tidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset