Många vill ha sex oftare med sin partner.
Många vill ha sex oftare med sin partner.

Hälften av alla svenskar önskar att de hade sex oftare med sin partner. Det visar en ny undersökning från Yougov gjord på uppdrag av Metro.

Medan hälften, 50 procent, av svenskarna som har en partner vill ha sex oftare vill den andra hälften, också 50 procent, inte ha det. Siffran för de som vill ha sex oftare är något högre för män, där 59 procent uppger att de vill det. Siffran bland de som inte vill ha sex oftare med sin partner lite högre bland kvinnor, där 57 procent inte vill det. Det visar en ny undersökning från Yougov gjord på uppdrag av Metro.

LÄS MER: ”Sju saker som får världens kvinnor att tappa lusten”

Samtidigt som 4 procent av svenskarna har sex med sin partner varje dag och ytterligare 23 procent har sex 2-6 gånger i veckan uppger 9 procent att de aldrig har sex med sin partner. 19 procent svarar att de har sex med sin partner mer sällan än en gång i månaden. Bland de som är över 55 år gamla är det 17 procent som uppger att de aldrig har sex med sin partner.

Hur ofta har du sex med din partner? (Antal i procent)

Önskar du att du och din partner hade mer sex än vad ni har i dag? (Antal i procent)

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av YouGov under perioden 17-20 mars 2017. Sammanlagt har 1 058 intervjuer genomförts via YouGovs panel med män och kvinnor 18-74 år. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,9% (procentenheter).

Yougov

LÄS MER: ”6 saker du inte visste om glidmedel”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset