Svenska Ronja Manfredsson vann "Top model 2016" i Kanal 11. Pressbild.
Svenska Ronja Manfredsson vann "Top model 2016" i Kanal 11. Pressbild.

Arton tjejer från tre länder ställdes mot varandra i "Top model 2016". I onsdagens finalavsnitt utsågs 19-åriga Ronja Manfredsson från Östhammar till årets vinnare. – Det känns helt sjukt, helt overkligt, säger vinnaren.

Årets säsong av Kanal 11:s "Top model 2016" har satsat på kurviga modeller och valt att flytta fokus "från minimala midjemått till karisma och glimten i ögat".

– Det var verkligen på tiden och jag är så glad att jag är en av de som får vara med och ta del av det här, säger vinnaren Ronja Manfredsson.

Hon har sett fram emot att få avslöjas som vinnare, vilket hon har tvingats hålla hemligt sedan hon kom hem från inspelningen i somras. I kväll firar hon med vänner, familj och tårta och sedan är det dags att resa till London för att börja arbetet med sin nya agentur Milk.

– Jag har alltid drömt om att bli modell och det här är det första jag har gjort. Det var ett startskott för mig och jag ser verkligen fram emot att få lära mig mer, säger hon.

"Vi är övertygade om att hon har en fantastisk karriär framför sig och att hon kommer att vara en utmärkt ambassadör för Milk", säger Anna Shillinglaw, modellagenturens grundare, i ett pressmeddelande.

I juryn för "Top model 2016" satt stylisten Jonas Hallberg, tv-profilen Lina Rafn och modebloggaren Janka Polliani.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset